Een kleine moeite, groot plezier

Burenhulp is van alle tijden. Het is niets meer of minder dan iemand uit uw eigen straat of buurt een handje helpen, zonder tussenkomst van een vrijwilligersorganisatie. Bijvoorbeeld een keer een boodschap doen, de hond uitlaten, een kastje naar boven helpen dragen of de container buiten zetten. Het is vaak een kleine moeite, maar voor de ander een groot gebaar. 

Denkt u weleens 'ik heb een uurtje over'? Of als u ziet dat de buurvrouw moeite heeft met de heg snoeien: 'daar had ik bij kunnen helpen'? Het kan zijn dat buren geen hulp willen of durven vragen. Ook al zien ze dat u thuis bent of weten ze dat u ergens goed in bent. Wellicht voelen ze zich tot last of hebben ze moeite om te accepteren dat hun eigen kunnen achteruit gaat. U kunt de rollen omdraaien en uw buurvrouw- of man vragen of u iets voor ze kunt betekenen. Zo verlaagt u de drempel voor de hulpvrager. Een belangrijke eerste stap is daarmee gezet.

Denkt u dat u geen (direct) hulpbehoevende buur heeft? Kijk dan eens bij het aanbod met wensen en behoeften van inwoners uit de Westelijke Mijnstreek, misschien wel van uw eigen buur of buurt. Help bij een festival of bij een muziekles voor kinderen. Doe een boodschap voor een zieke buurvrouw of steek een handje uit bij een groenproject in uw eigen buurt. U kunt zelf kiezen of u regelmatig of af en toe hulp biedt, en aan welke hulpvraag u gehoor wilt geven. Het is een verrijking voor uw leven als u ziet dat u dat van een ander mooier maakt. Gegarandeerd.